Novinky

Festival OSTRAVOVÁNÍ spouští prodej vstupenek

Napsal/a David Hloch | 7.3.2017
Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA

Festival OSTRAVOVÁNÍ spouští prodej vstupenek

 

V Ostravě dne 7.3.2017

 

Měsíc před zahájením festivalu, který pořádá krajská sekce Asociace hotelů a restaurací ČR v ostravském hotelu Clarion 7. a 8. dubna 2017, byl zahájen online prodej vstupenek prostřednictvím stránky festivalu www.ostravovani.cz.

 

Festivalové dění bude nabité degustačními ukázkami známých restauratérů včetně vítěze kategorie Restauratér roku 2016 Krzysztofa Sajdoka, který skvěle vládne kuchyni v hotelu Vitality ve Vendryni. Každou hodinu se budou střídat odborníci z různých profesí, aby s publikem sdíleli zajímavé poznatky z dění v gastronomii, pohostinství či hotelnictví a nastupující trendy jako raw, vitariánství, food waste. Workshop vyvrcholí sobotní prezentací úspěšných gastronomických podniků a představením jejich konceptů.

 

Neméně zajímavé budou řízené degustace vín z projektu Král vín, které bude vést Branko Černý, rytíř vína či pódiové vystoupení, ve kterém snoubí pokrmy připravené šéfkuchařem Ottou Kokoszynskim, s vínem. Na pódiu se představí i mistr barman Karel Mayer, vynikající kuchaři z kraje a hosté z Prahy a Košic – Jan Punčochář a Juraj Hruška se svými vystoupeními, nebude chybět Chilli show nebo ostravský chlebíček trochu jinak. Návštěvníci budou moci ochutnat i pivo z karvinského minipivovaru či živou vodu z Jeseníků, zakoupit různé dobroty a posedět si při tom na kávičce u vystavovatelů, či s dodavateli jednat o zakázkách nebo obdivovat krásy a zajímavosti kraje v expozici Moravian - Silesian Tourism.

 

Významnou bude i soutěž mezi 8 odbornými školami z kraje, které připraví slavnostní tabuli na téma Veselé velikonoce – tradičně a přesto moderně. Školy obohatí svoje expozice o zajímavé programy a tak se v průběhu dne budou moci návštěvníci seznámit s každou školou a jejich profily a úspěchy.

 

Festival oslavuje poctivou práci, tvořivost a um všech, kterým se obor stal obživou i celoživotní láskou a jsou na něj patřičně hrdí. Festival ukáže i nové koncepty a rázovitý program tak, jak je rázovitý Moravskoslezský kraj. Festival je určen pro zvídavé odborníky i zanícené amatéry a veřejnost, kuchaře, sommeliéry, hospodské i kavárníky nebo studenty odborných škol či žáky základních škol, aby se správně rozhodli pro svoji budoucí profesi.

 

Brány festivalu OSTRAVOVÁNÍ budou otevřeny po oba festivalové dny od 10 do 18 hodin, součástí bude i losování o zajímavé ceny, které věnovali partneři festivalu. Festival tak v jarních dnech přináší zajímavá témata a inspiraci k zamyšlení v době před Velikonočními svátky.

 

Radim Beneš, předseda Moravskoslezské sekce AHR ČR, 725 730 337, festival@ostravovani.cz

 ostravovani_bilboard

Staňte se členem Asociace hotelů a restaurací České republiky
CHCI SE STÁT ČLENEM

Chcete ušetřit na poplatcích OSA a Intergram? Chcete, aby Vaše ubytovací  a stravovací zařízení hrála první ligu? Chcete mít možnost připomínkovat zákony, jež ovlivňují Vaše podnikání? Potřebujete přihrát více klientů a více zviditelnit Vaše zařízení? Nechcete ztrácet čas vyhledáváním všech nových předpisů a zákonů? Chcete získat novou inspiraci a zkušenosti od svých kolegů?