Evropská nařízení

Aktuality - Evropská nařízení

Stanovisko AHR - Travel package - wellness

7.5.2019

AHR se přiklání k závěru, že vstup do hotelového wellness centra obecně není samostatnou cestovní službou

Transparentnost online platforem

25.1.2019

požadavky na transparentnost ze strany online platforem a srovnávacích portálů

Kohoutková voda v restauracích

30.9.2018

uznání nízkého poplatku za podávání kohoutkové vody v restauracích

Stanovisko HOTREC x AHR ČR ke Směrnici o transparentních pracovních podmínkách v EU

19.4.2018

Návrh Směrnice o „transparentních a předvídatelných pracovních podmínkách v EU“  je v současné době projednáván v Evropském parlamentu. Tento text je pro pohostinství velice důležitý, neboť každý zaměstnavatel, který uzavírá pracovní poměry, by byl novým souborem pravidel ovlivněn.

Stanovisko HOTREC x AHR ČR k Nařízení Evropské komise o akrylamidech

17.4.2018

Asociace hotelů a restaurací ČR je nepříjemně překvapena tím, že i když nové Nařízení Evropské komise právě vstoupilo v platnost, Komise zahájila se členskými státy EU rozpravy o potřebě stanovit závazné maximální limity akrylamidu v potravinách, aniž by počkala na vyhodnocení výsledků nového Nařízení. Tímto krokem vysílá alarmující signál směrem k pohostinským podnikům v České republice které již tak čelí náročnému úkolu zavést nová povinná opatření stanovená Nařízením Evropské komise.