Hoteliér a restauratér roku 2018. Ti nejlepší byli v pátek 23.11.2018 oceněni v Ostravě.

Napsal/a Klára Hájková | 26.11.2018

Do Clarion Congress hotelu v Ostravě se sjelo na 400 hostů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací, aby se společně zamysleli nad budoucností a udržitelností cestovního ruchu. Závěr konference již tradičně patřil předávání výročních cen AHR ČR. Zatímco ceny hoteliér a restauratér roku míří za konkrétními osobnostmi, ocenění Penzion roku získává tým, který je nejlépe hodnocen nejen odborníky, ale také v recenzích hostů. Partnerem této ankety je portál Hotel.cz, kde se recenze vyhodnocují.

AHR ČR myslí také na vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Tradičně uděluje cenu Škola roku, která hodnotí učiliště, střední, ale i vysoké školy se zaměřením na obory cestovního ruchu. Stejně tak každoročně asociace vyhlašuje anketu Mladý manažer roku, jako výraz ocenění úspěchu manažerů do 30 let. Velmi přínosné je také vyhodnocení Diplomová práce roku, která je výrazem uznání za práci studentů z pohledu uplatnitelnosti dané práce v praxi a přínosu pro obor.

V neposlední řadě asociace každoročně oceňuje projekty zaměřené na odpovědné podnikání. Je to výraz uznání těm, kdo se svým podnikáním snaží přinést prospěch a pomoc také v místech, kde podnikají, zabývají udržitelností podnikání pro životní prostředí a pomáhají potřebným.

Medailonky jednotlivých kandidátů a další informace naleznete na www.cenyahr.cz

Z 52 nominovaných ocenění v letošním roce získali:

Hoteliér roku 2018 - Hotelové řetězce a hotely nad 80 pokojů

Petr Nešpůrek -  NH Prague City a NH Collection Prague - Cluster General Manager

Hoteliér roku 2018 - Hotely do 80 pokojů

Jan Škrle - Hotel Chvalská Tvrz - Ředitel

Restauratér roku 2018 - Hotelové restaurace

Michal Göth - Hotel Miura - Šéfkuchař

Restauratér roku 2018 - Nezávislé restaurace

Radovan Sochor – Švejk Gastro s.r.o. - Majitel

Mladý manažer roku 2018

Filip Švajda - Park Inn Hotel Prague - Front Office Supervisor

Škola roku 2018

Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. – ocenění převzal Petr Studnička

Odpovědný hotel/restaurace roku 2018

Park Inn by Radisson Hotel Ostrava - Petr Frýdl

Penzion roku 2018

Penzion Jasmín, Liberec

Cena JUDr. Vladimíra Štětiny byla předána doc. Ing. Jarmile Indrové, CSc. za celoživotní profesní přípravu mladé generace a přínos cestovnímu ruchu.

Mimořádné ocenění Asociace hotelů a restaurací České republiky v podobě sošky z dílny výtvarníka Milana Mottla letos obdrželo Letiště Václava Havla Praha.