Tisková zpráva - Noc Hotelů

Napsal/a Kristýnu Vyskočilovou | 22.1.2019

NOC HOTELŮ 2019

Hotely již v pátek 25. 1. 2019 přivítají své hosty.

V pátek 25. ledna 2019 proběhne třetí ročník akce Noc Hotelů, kterou pořádá Asociace hotelů a restaurací České republiky ve spolupráci s magistráty měst Prahy a Brna, ale také ve spolupráci s Prague City Tourism a ostatními partnery. Noc Hotelů se letos chystá nejen v Praze, Brně, Olomouci, Karlových Varech, ale také nově v Ostravě a dalších regionech České republiky. Hotely zde otevřou dveře místním, kteří si tak budou moci užít své město z pohledu návštěvníka. Celkem se do akce zapojilo 145 hotelů, které nabídly hostům více než 1770 pokojů.

Pro hosty je rovněž připraven zajímavý program, spojený například s možností podívat se do míst, kam se běžně nedostanou. Města připravila pro účastníky Noci Hotelů zvýhodněný vstup v Praze na Pražský hrad, do Národní galerie, do Muzea hlavního města Prahy nebo na Staroměstskou radnici. V Brně se mohou návštěvníci těšit do Labyrintu, do Kostnice nebo do Mincmistrovského sklepa. I v dalších městech mají hosté Noci Hotelů možnost spojit svůj pobyt s místními památkami. Hlavním smyslem akce je poděkovat místním obyvatelům za toleranci intenzivního cestovního ruchu v místě kde žijí, ale také informovat o tom, jak přispívá cestovní ruch ke zlepšení životního standardu v daných destinacích.

I letos si hosté mohli zarezervovat ubytování přes webové stránky www.nochotelu.cz. Nově hosté také na stránkách mohli najít doprovodný program v podobě památek a kulturních akcí pro Prahu a Brno.  Rezervace byly spuštěny 3. 12. 2018 a ukázalo se, že stejně jako v předchozích letech je o akci opravdu velký zájem. Většina ubytovacích zařízení byla vyprodána během několika hodin. Cena pokoje pro dvě osoby včetně snídaně zůstala rozdělena do třech cenových hladin: 777,- Kč, 999,- Kč, 1 111,- Kč.

Fakta: 145 hotelů 1771 pokojů

Praha 77 hotelů – 973 pokojů – partneři - Magistrát hlavního města Prahy, Prague City Tourism, Muzeum hlavního města Prahy, Národní galerie v Praze a Správa Pražského hradu.

Brno 11 hotelů – 172 pokojů – partneři - Magistrát města Brna, Turistické informační centrum Brno.

Olomouc 7 hotelů – 150 pokojů.

Karlovy Vary 12 hotelů – 94 pokojů.

Ostrava 6 hotelů – 72 pokojů.

V sekci Ostatní se zapojila například tato města: Kutná Hora, Dobříš, Plzeň, Litomyšl, Lipník nad Bečvou. Do akce se zde zapojilo celkem 32 hotelů, které nabídly 310 pokojů.

Kontakt: Ing. Václav Stárek, starek@ahrcr.cz , +420 602 765 632

TZ_AHR-PCT