Prezidentem AHR ČR bude Václav Stárek. Asociace hotelů a restaurací České republiky si zvolila své vedení

Napsal/a Janu Šturmová | 26.11.2018

AHR ČR bude dále usilovat o zlepšení podnikatelského prostředí v oboru hotelnictví a gastronomie. Členská základna AHR ČR si rovněž uvědomuje význam podpory a rozvoje odpovědného podnikání a férových podmínek pro všechny hráče na trhu. Zásadními tématy, která bude řešit v nadcházejícím období ve spolupráci s Hospodářskou komorou a Svazem obchodu a cestovního ruchu, v nichž má své zastoupení, bude zejména problematika nedostatku zaměstnanců, revize nadměrných regulací a snižování daňové zátěže podnikatelů. Pro rozvoj oboru a samotné organizace je rovněž významné další vzdělávání, metodická, poradenská a další servisní činnost pro své členy.

Valná hromada rovněž zvolila vedení a v období následujících čtyř let bude prezidentem AHR ČR Václav Stárek.

Viceprezidentem pro krajské sekce je Vlastislav Šos, viceprezidentem hotelové sekce byl zvolen David Brdička a viceprezidentem pro gastronomii Jiří Král.

Hotely budou v Radě AHR ČR dále zastupovat pánové Otakar John a Petr Beránek, penziony paní Blanka Hlaváčková a gastronomická zařízení paní Věra Bauerová a pan Jan Škrle. Sekci vzdělávání povede Pavel Hlinka, sekci odpovědného podnikání Karel Doubek. Zástupcem generálního partnera v Radě AHR ČR, který vede sekci dodavatelů bude Libor Vávra za společnost Pivovary Staropramen.

Členové rovněž zvolili Kontrolní a revizní komisi, která bude tříčlenná v sestavě Josef Bára, Václav Toncar a Jaroslav Vaculka.

„Velmi se těším na další spolupráci se zvolenou Radou AHR ČR, která je pro členy zárukou, že budeme pokračovat v nastaveném směru budování dobrého jména hotelnictví a gastronomie, jako významného odvětví služeb.  Naším hlavním cílem je další úsilí o zlepšení podnikatelského prostředí a podpora udržitelného cestovního ruchu. Velmi důležitá je pro nás také partnerská spolupráce s ostatními organizacemi a zástupci zaměstnavatelů. Chceme přesvědčit veřejnost i politiky o významu hotelnictví a cestovního ruchu pro rozvoj našeho hospodářství,“ uvedl prezident AHR ČR po jednání Valné hromady.

26.11.2018

Dne 22. listopadu 2018 proběhla v Clarion Congress Hotelu v Ostravě volební Valná hromada Asociace hotelů a restaurací České republiky. Delegáti společně zhodnotili činnost organizace a schválili hlavní cíle na další období. AHR ČR v současné době reprezentuje více než polovinu ubytovací kapacity hotelů a penzionů v České republice, 86 tisíc míst u stolů v restauracích a více než 70 tisíc zaměstnanců. I nadále zůstává jediným reprezentantem oboru hotelnictví a gastronomie v evropské konfederaci HOTREC se zastoupením v Bruselu a stejně tak reprezentantem oboru na národní úrovni.